Akce

19.12.2008

19.12. - Vystoupení ZŠ Semice (večer)

Letošní adventní koncertování jsme zahájili 6. prosince v Lesním ateliéru Kuba v Kersku u příležitosti vernisáže s příznačným názvem "Když se čerti žení". Poté jsme se přesunuli do Přerova nad Labem, abychom navodili slavnostní atmosféru před příchodem Mikuláše a jeho pomocníků. Nadílku dostaly nejen místní děti, ale i my ze Šátečku, takže to vypadá, že letos jsme asi byli hodní.
O čtrnáct dní později nás čekal další den nabitý vystoupeními. Nejprve v MŠ v Ostré, kde naše vystoupení doplňovaly básničky dětí ze školky. Nejvíce se nám líbily ty o perníčkách a o Vánocích jak od Lady.
Večer se konalo již 18. vánoční vystoupení Šátečku v ZŠ v Semicích, tentokrát s podtitulem "Vánoční cestování časem". Diváky jsme pomocí stroje času přenesli ze současnosti nejprve 40 let zpátky. Poté je vánočně naladila naše menší muzika dvěmi pastorelami od českých kantorů. Následovalo tradiční pásmo plné staročeských zvyků. Barbory rozdaly dárky hodným dětem a zlým "nalupaly". Naši malí čertíci na sebe vzali svou pravou podobu a s radostí nám předvedli, jak se vpravo i vlevo tancuje čertovská polka. Lucky zase zkontrolovaly pořádek v domácnostech. Zazněly místní koledy, například "Co jsem se smutnej natěšil", která nadčasově ironizuje předvánoční shon.
Publikum nám vytvořilo úžasnou atmosféru a zážitky z vystoupení pomalu doznívaly během posezení s bohatým občerstvením, které pro nás připravil pan ředitel a paní učitelky ze semické školy.