Akce

4.5.2008

4.5. - Tuchlovická pouť 2008

Šáteček v Tuchlovicích
Ve dnech 1. - 4. května se uskutečnil jubilejní 15. ročník středočeského folklórního festivalu Tuchlovická pouť. Neděle byla vyhrazena dětským souborům, které se představily divákům nejprve na náměstí před Českou hospodou a poté na odpoledním vystoupení v letním kině. Kromě účinkujících z Prahy a středních Čech své lidové tance předvedly i soubory Mali Gorzowiacy z Polska a nám dobře známí Kamenskije Perezvony z Ruska.
Soubor Šáteček vystoupil druhý v pořadí, přičemž předskokany nám dělaly děti z MŠ Tuchlovice. Svých 15 minut jsme zahájili živelným tancem Káča má, následoval tanec Mlynářský v rytmu mazurky, mateníkový tanec Vejr a zakončili jsme Bednářem, kde se postupně ukázali naši malí i velcí tanečníci a pozorný divák si mohl všimnout, že v závěru tancovala i basa.
Přestože většina tanců a hudebního doprovodu byla díky manželům Rejškovým, Karlu Krasnickému a našemu vedoucímu Vaškovi Klicperovi nová či nově obnovená, tanečníci i muzikanti to zvládli na výbornou, čemuž napomohla velmi příjemná atmosféra tuchlovického festivalu.